GOTLAND 2007

23-28 JULI

tänkte att jag kunde berätta lite kort om årets semesterresa som bar av till GOTLAND för mig, mamma och pappa.

vi tog bilen och körde upp mot oskarshamn, varifrån vi tog färjan över till visby. det var en ganska stor färja, men resan tog ändå 3 timmar.


de första två nätterna bodde vi på pensionatet gula hönan, inget lyxställe precis. stället låg ganska långt ner på högra sidan av gotland så de första resemålen blev i den södra delen. vi åkte mycket längs kusten på små knöliga och krokiga vägar. vi tog en titt på den omtalade, men dock överreklamerade, hoburgsgubben i hoburgen (så långt söderut man kan komma på ön). mycket fina vyer och utsikter utöver både land och hav. 

     
 

hela gotland består av mestadeles sten och enkel, men vacker natur. uppskatar man inte sten så gör man det absolut efter att ha sett alla dessa vackra skapelser som naturen skapat ur sten på gotland. JAG ÄLSKAR STENAR! 

     
image9
   

de övrigaa tre nätterna bodde vi på vandrarhem i kneippbyn, precis utanför visby. lite mer i civilisationen vill säga. mycket fräschare ställe och mycket mer runt omkring.

visby är ju en helt otroligt mysig och vacker liten stad. mycket av det gamla är bevarat och det känns som man befinner sig i en saga när man går omkring på de små stenlagda gatorna bland blommande rosbuskar.

vi besökte också den botaniska trädgården. mycket fint för en florist att se!

utelivet i visby verkar det inte vara nåt fel på. massor med folk överallt hela kvällarna. det är inte precis som hemma i karlskrona där man går ut vid halv tolv, tolv. i visby festas det hela dagarna och om man vill komma in nånstans och få en plats så får man pallra sej ut på stan tidigt, vid niotiden är stan en fest.

     
image18

min morfar kommer från fårösund, långt upp i den norra delen av gotland, så  det var ju ett måste att åka dit och se deras gamla trakter. mamma är född där också, men de flyttade ner till blekinge när hon var runt ett år gammal. från fårösund tog vi den lilla gula färjan över till fårö för att se på, tja, ännu mera fantastisk STEN.

   
     
det var lite om resan, inte särslillt detaljerat, men bildrikt! gotland är något av det finaste jag sett. jag älskar det faktiskt!

image22

/martina

- en liten liten del gotländska


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0