martina, hilda, alfred

FÖR NI ÄR SÅ SÖTA!!!

igår var jag lite barnvakt åt HILDA och ALFRED, en jobbarkompis små barn på 2 och 4 (snaart 3 och 5). JAG ÄLSKAR DEM! :)


image28
vi bakade chokladbollar.


image29
vi såg ASTERIX på film.


image30

image31
vi snurrade i min blommiga fåtölj :)


image32
vi brottades och kittlades på min röda mjuka matta.


image33
vi ritade fina teckningar.


image34
vi åt äpple och kex.


image35
vi hade jätteroligt :)

sen åt vi makaroner och köttbullar med ketchup. och fikade med våra jättegoda chokladbollar när mamma hanna kommit för att hämta upp de små sötingarna. sen följde jag med dem hem, fast de var inte riktigt samma glada barn i mammas sällskap. konstigt.

/martina
- väntar några år med den där barngrejen, hehe.

HÖST

JA, NU ÄR DET FAKTISKT HÖST...

men har det verkligen varit sommar? jag kommer inte ihåg den. vad är en sommar som man inte minns?! jag har inte ens blivit solbränd. jag har inte hunnit ligga på stranden, inte hunnit bada och inte hunnit njuta av solen. kanske inte så konstigt, allt jag nämnde grundas på sol och värme, vilket det inte har varit speciellt mycket av denna "sommaren". fast det känns ändå ganska bra, jag har ju inte missat så mycket när jag jobbat så gott som hela tiden. skulle kännts värre om det varit fint väder och alla andra varit bruna och fina. jag hoppas att det blir en fin höst, att den varar länge så att det kan bli fina, färgglada löv på träden. det är så vackert! jag får nog erkänna för mej själv att jag faktiskt tycker om hösten. jag tycker om när det sakta sakta blir kallare och kallare och mörkare och mörkare för att sedan bli vinter. kan man bli facinerad av årstiderna? nej nu tror jag att det börjar slå runt för mej...

jag ser fram emot nästa sommar, då ska jag ha lång semester och bli riktigt sommarbrun :)

/martina
- på med
vantarna!

tänk, tänk...

TILLBAKS TILL VERKLIGHETEN...

då var mina 10 dagars semester slut och jag är tillbaks på jobbet igen sedan i måndags. det blev verkligen en mjukstart då jag bara jobbade måndag och tisdag, sedan ledig igen onsdag, torsdag, fredag och lördag. ganska skönt faktiskt, med tanke på att jag ska jobba söndag-söndag med en dags ledigt. får ladda upp riktigt med kraft och energi nu innan verkligheten börjar. veckorna bara rullar på och snart är det jul igen...
 
jag kan fortfarande inte förstå hur tiden kan gå så otroligt fort?! det är ju som om det senaste året ,från det att jag började jobba, har sprungit förbi på rekordtid. jag börjar känna paniken inför framtiden! kan man inte få pausa bara i en vecka eller två, så att man har en chans att hinna med lite av det man verkligen vill göra. jag tror att jag ska bli troende i nån religion där man har ett nästa liv. ett liv där man inte behövde arbeta för att överleva. man skulle bara få göra saker som man ville. som ett paradis typ. jag skulle bli tuff och stark och resa mycket och lära mej att prata konstiga språk och kunna ta fina bilder på lite allt möjlit och bli vacker och kanske bli modell och såklart bli världens bästa florist och tävla mera och göra en massa andra fantastiska saker som jag aldrig kommer att hinna med eller vara tillräcklig för.. äsch, det funkar ju inte, det kommer inte att finnas ett sånt ställe, jag får väl stanna där jag är och fortsätta som det börjat...

SLUTA DEPPA, det hjälper inte.

/martina
- tillfälligt avbrott, tack

ULLARED today.

ROAD TRIP MED LINA, MARTINA, VICKE OCH EMMA

klockan sju imorse bar det av mot ULLARED. enligt eniro skulle det ta ca. 3,5 timmar och vara 25 mil lite drygt. tycker eniros vägbeskrivning var lite väl kringelikrogig, in i växjö och snurra, sen lite hit och lite dit. men tack vara vickes och mitt fantastiska engagemang i kartläsningen gick det strålande! jag tror faktiskt jag skulle satsat på att bli kartläsare på heltid :) HAHA! efter ungefär fyra timmar och en fika+kissepaus så var vi äntligen framme i ullaaaareeed! jag har inte varit där sen jag var så liten att jag inte minns nånting. men det var stort och massvis med galet billiga grejer! vi måste ha gått omkring där inne i typ 4-5 timmar sådär. iiihhhh! HELT GALET! det fanns ju verkligen allt, till och med vhs videofilmer. jag tror fakyiskt inte att jag har sett nåt så stort varuhus med ett så stort utbud av allt möjligt. men det var faktiskt skoj :) vi racade runt med våra kundvagnar alla fyra, bland alla andra människor som också hade kundvagnar. det var KAOS. de borde faktiskt göra en fram- och en tillbaka fil i de stora gångarna. folk parkerar ju hej vilt.

jag måste bara få beröma deras väldigt bra system till provrummen. man fick max ta med 7 plagg in. innan man gick in fick man visa antalet så fick man en bricka med streckkoder där de scannade in hur många plagg man tagit med sig. på brickan stod ett nummer på vilken provhytt man blivit tilldelad. och när man var klar scannade de ut en och man fick hänga de kläder som man inte ville ha på ett band där de åkte iväg nånstans för att sedan bli rätt utplacerade igen. SMART tycker jag. storlekarna på kläderna var däremot lite underliga. vissa S var jättestora och vissa pyttesmå. men det är väl lite det som är ullaredgrejen vad jag har förstått. kändes som man hade behövt vara allt utom "smal" om man ville hitta kläder i rätt storlek. de flesta plaggen fanns i massvis i storlekarna M, L, XL.

runtomkring just "GEKÅS ULLARED" fanns ju massvis med affärer och outlets. men orkade vi gå in och kolla i alla dem efter den långa och intensiva shoppingturen inne i varuhuset?! SVAR: NEJ! emma och jag smet in i en skoaffär där jag hittade två par superfina och billiga skor! jag blev så lycklig :)

inhandlat idag blev: strumpor, 2 ögonskuggor, roliga trosor, 3 tröjor, tejp, sahara hotnights senaste platta, 2 pilbollar, sjyssta blockljus till mig och mamma, kalsonger och ett plånboksetui till min simon. + två par skor!

jag vill faktiskt påstå att just idag var ullared i alla fall en riktig höjdare! fast man får hålla koll på sig själv, blir lätt galen när allt är så otroligt billigt! ett stort + för dagens utflykt! tack mina vänner.

nöjd & belåten, fast trött!
äntligen hemma igen strax innan 21.. phuu.

/martina
- godnatt och hej.

:)

image27

med detta säger jag:
- GODNATT.

kantareller!

ÅHH NEJ, JAG HAR BLIVIT FÖRKYLD!!

är det inte typiskt?! de enda gångerna man blir sjuk är oftast när man är ledig. jag har ju semester nu! jag vill inte bli sjuuuuk.. fast än så länge är jag bara lite snurrig och snorig.

häromdagen åkte jag ut till aspö och hälsade på mamma och pappa, efter att jag fått låna deras bil. fick maten serverad och slapp diska!! känns som det var längesen man hade det så bra. jag fick med mig mamma ut i skogen en runda för att plocka lite svamp. jag kände mej så otroligt skogsfin i mina nya blommiga gummistövlar :) bara dem fick mig att för en liiiiiiiiiten stund glömma alla MYGGOR! det finns ju flera miljoner! jag tror att de bildar en pakt och räknar till 1, 2, 3 innan de anfaller. för alla kommer på en och samma gång! mina armar ser jätteroliga ut, alldeles rödprickiga. liknar nästan röda hund. man måste ha tålamod om man ska ge sig ut i aspöskogarna. vi hittade faktiskt lite kantareller till mig :) jag fick hem både mammas och min fångst.

imorgon åker jag med lina och vicke till ULLARED! har inte varit där sen jag var pytteliten. kommer faktiskt inte ihåg nånting av den föregående gången. ska bli riktigt kul att komma iväg. får väl se om det är nått att ha, eller om det bara är skit. svårt att bilda sig en uppfattning när alla har så olika erfarenheter och åsikter om stället. 07.00 bär det av! då kommer lina och hämtar upp mig utanför hantverkaregatan 29!

/martina
- godis är gott :)


malmöfestivalen

FREDAG LÖRDAG SÖNDAG

helgen i storstaden har varit kanonbra. fredagen bjöd på mysig förfest på en picknickfilt med massor av snacks vid mölleplatsen. jag, kerstin, maria och hennes jobbarkompis nina. hur knäppt är det inte att man träffar en tjej som bott i karlskrona, som är bra kompis med min bästa kompis pojkvän?! nina hade varit kökschef på max där malyns kille jobbar. så de kände varandra jätteväl. helkonstigt att jag träffade henne i malmö som är så stort. just nu jobbar hon ihop med maria, kerstins kompis.

under  tiden vi satt på vår lilla picknickfilt så kom det två tjejer som vi skulle gissat på var runt 18 års åldern. de började snacka lite med oss och undrade vad vi sysslade med och hur gamla vi var. min moster är 28, jag 19, maria 25 och nina 21. de blev helt chockade och tyckte att vi var jättegamla. speciellt kerstin, hur kunde hon vara såååå gammal?!  föddp på 70-talet!! de själva var 15 och 16 år. till och med jag kände mig vrålgammal i deras närvaro! men ganska skoj att prata med två små tjejer som fortfarande har så mycket framför sig. tänk när man skulle börja på gymnasiet.. det var ju så himla längesen nu. JAG KÄNNER MIG GAMMAL!

åter till festivalsnacket. kvällens konsert blev slagsmålsklubben och nåt lugnare mer instrumentalt band som kerstin ville se. SMK var som alltid lika blippbloppiga så man blev alldeles full av energi för att hoppa runt. det kändes dock inte riktigt som för några år sen när man såg dem. de har blivit så mycket mer kända nu, och det märks så väl på spelningarna. deär inte längre det lilla nintendobandet man såg på ogräsfestivalen i ronneby..

lördagen gick åt till mycket shopping och till kvällen lite fest hos kerstins kompis åsas vän joanna. nu blev det lite rörigt, men vi var hos joanna i alla fall. sen såg vi sahara hotnights, promoe och marit bergman. måste säga att SH gjorde mig lite besviken. det var en väldigt kort konsert med inte alls månfa låtar. under halva spelningen sänktes ljudet och det lät typ som att lyssna på radio.. promoe var  faktiskt ganska bra, han är ju som han är liksom. men kvällens höjdpunkt var MARIT BERGMAN! jag lyssnar inte så mycket på henne i vanliga fall, men konserten var jättebra! hon hade sån scen närvaro och jag tror inte att någon kunde stå still! en helt fantastisk spelning!

söndagen var inte så avancerad. jag och kerstin gick hem till åsa, sen ut på stan med tessa. efter stan blev det PIZZA :) ja, och sen var mitt malmöbesök över, jag tog tåget hem till karlskrona vid 17.28.



/martina
- i will always be your soldier


MALMÖ C nästa!

MALMÖFESTIVALEN, HÄR KOMMER JAG!!!


13.38 då bär det av mot malmö med öresundståget. nu har jag äntligen semester (10 dagar)! den första helgen kommer att spenderas i malmö, då det är malmöfestivalen. det absolut främsta måstet är att se sahara hotnights. ikväll blir det fest och lite mindre liveband. förmodligen slagsmålsklubben. de är ju störtsköna att hoppa runt till :) det blir jag och moster och hennes kompisar. imorgon blir det förhoppningsvis en massa bra shopping och sen till kvällen återigen fest och musik! det kommer bli en fullspeckad helg och säkert en hååård söndag. har inte riktigt bestämt mig för om jag ska åka hem på söndag eftermiddag eller om det blir på måndag. får se hur vädret blir helt enkelt. om de är fint väder och sol så vill man ju såklart ligga på ribban :)

image26
SAHARA HOTNIGHTS



kan bara inte sluta höra låten "vi drar till malmö" med timbuktu i mitt huvud. för snart är jag där! wohoo!


/martina
- cheek to cheek

nästa investering.

JAG VILL HA EN NY MOBIL SOM ORKAR TA EMOT BILDER!

har hittat en superfin sony ericsson walkman mobil som jag förmodligen ska köpa, w660i. den röda såklart! jag har verkligen fastnat för det där med röda telefoner, mina senaste två har båda varit röda. fast sony ericsson lär väl vara betydligt bättre en samsung som jag haft innan. det är ganska dyrt att köpa en ny flashig telefon. kommer att kosta mig runt 3000kr. men idag fick jag min semesterersättning från jobbet så jag kanske skulle använda lite av pengarna för en välbehövlig investering av en ny mobil.

image25
visst är den bara hur fin som helst?! kan man vara kär  i en telefon? :)


/martina
- njuter av semester


GOTLAND 2007

23-28 JULI

tänkte att jag kunde berätta lite kort om årets semesterresa som bar av till GOTLAND för mig, mamma och pappa.

vi tog bilen och körde upp mot oskarshamn, varifrån vi tog färjan över till visby. det var en ganska stor färja, men resan tog ändå 3 timmar.


de första två nätterna bodde vi på pensionatet gula hönan, inget lyxställe precis. stället låg ganska långt ner på högra sidan av gotland så de första resemålen blev i den södra delen. vi åkte mycket längs kusten på små knöliga och krokiga vägar. vi tog en titt på den omtalade, men dock överreklamerade, hoburgsgubben i hoburgen (så långt söderut man kan komma på ön). mycket fina vyer och utsikter utöver både land och hav. 

     
 

hela gotland består av mestadeles sten och enkel, men vacker natur. uppskatar man inte sten så gör man det absolut efter att ha sett alla dessa vackra skapelser som naturen skapat ur sten på gotland. JAG ÄLSKAR STENAR! 

     
image9
   

de övrigaa tre nätterna bodde vi på vandrarhem i kneippbyn, precis utanför visby. lite mer i civilisationen vill säga. mycket fräschare ställe och mycket mer runt omkring.

visby är ju en helt otroligt mysig och vacker liten stad. mycket av det gamla är bevarat och det känns som man befinner sig i en saga när man går omkring på de små stenlagda gatorna bland blommande rosbuskar.

vi besökte också den botaniska trädgården. mycket fint för en florist att se!

utelivet i visby verkar det inte vara nåt fel på. massor med folk överallt hela kvällarna. det är inte precis som hemma i karlskrona där man går ut vid halv tolv, tolv. i visby festas det hela dagarna och om man vill komma in nånstans och få en plats så får man pallra sej ut på stan tidigt, vid niotiden är stan en fest.

     
image18

min morfar kommer från fårösund, långt upp i den norra delen av gotland, så  det var ju ett måste att åka dit och se deras gamla trakter. mamma är född där också, men de flyttade ner till blekinge när hon var runt ett år gammal. från fårösund tog vi den lilla gula färjan över till fårö för att se på, tja, ännu mera fantastisk STEN.

   
     
det var lite om resan, inte särslillt detaljerat, men bildrikt! gotland är något av det finaste jag sett. jag älskar det faktiskt!

image22

/martina

- en liten liten del gotländska


sommarväder?

JAG KAN INTE FÖRSTÅ HUR DET KAN REGNA SÅHÄR MYCKET!!

det är ju helt otroligt.. hade tänkt att jag skulle ut och gå en liten sväng nu vid åtta tiden, men just nu är det värre än skyfall ute. det bara dånar genom fönsterrutan. jag hatar när det regnar. fast jag älskar det på samma gång. det kan ju vara fantastiskt mysigt att krypa ner under filten i soffan och bara ligga och lyssna på hur regnet slår utanför. det är ju skönt så länge man slipper få det på sig.

men vad har det blivit av sommaren? har den glömt bort oss här i sverige eller har den kanske tagit semester? eller så har den gått in i en långvarig strejk mot oss sol- och sommarälskare. tycker faktiskt inte att det känns som att nästan hela "sommaren" har passerat. det har ju mestadels varit regn och blåst. hör ju bara om en massa översvämningar på nyheterna. meterologerna har lovat sol tusentalts gånger under juni, juli, augusti. jag har slutat tro på dem. det stämmer ju sällan ändå. man får ta dagen som den kommer och se vad det blir av den.

jag har aldrig nånsin varit såhär vit eller blek som jag är detta året. har hunnit ligga ute i solen kanske fem, sex gånger på sin höjd. beror till en viss del på att jag jobbat ganska mycket denna sommaren, men jag tänker ändå skylla det mesta på det urkassa sommarvädret! har inte blivit speciellt mycket badande heller. tråkigt när det blir såhär. på sommaren vill man ju ha solsken och värme från morgon till kväll!


/martina

-solen var är du?!


stars go blue..

gav upp mitt bloggande, men insåg att jag ändå har hunnit sakna det under dessa få dagar som sidan legat nere.  men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig och starta upp den igen? inte för att jag tror (eller vet) att det är särskillt många som är intresserade av att läsa det jag skriver, men ändå. man kan väl göra det för sin egen skull? det är ju faktiskt ganska så skönt att bara få släppa loss och skriva av sig riktigt ordentligt ibland. det tänker jag fortsätta med, vad du än tycker om det!

image1


/martina
-the one and only

RSS 2.0