M&M

FRUKTSALLAD OCH VIT CHOCKLADSÅS ÄR BÄST.

image76
kan det vara så att vi är snyggast?! :)

 

BLÅBÄRSPAAAJ!

jag känner mej så ledig idag. eller egentligen inte. hans ringde mej igår och frågade om jag kunde hoppa in och jobba lite extra idag på min lediga dag, och visst kunde jag det. jag ställer väl alltid upp om jag kan. så jag har förberett en massa fina hjärtan till gravarna nu inför allahelgona helgen.

idag är det exakt ett år sen jag började jobba på kiosken. tänk vad tiden gårr fort! ETT HELT ÅR!!! jag minns första gången jag kom dit, folk överallt och intervjun gick på max två minuter. full fart, alltid 190. måste säga att mitt första år har varit jätteskoj, jag trivs bra och det är  härliga arbetskamrater och alltid mycket att göra. så för att visa min uppskattning så bakar jag just nu blåbärspaj som jag ska ta med och överraska mina kära arbetskamrater med imorgon :)  GOTTIGT!


LÖV LÖV LÖV

ÄNTLIGEN LEDIG

nu har jag jobbat klart denna helgen, fredag lördag söndag. har varit jätteskoj faktiskt! många kunder har varit extra trevliga och snälla, till och med berömt oss :) det har varit mycket att göra och vi har sålt otroligt bra. detta var bara försmaken av nästa helg då det är allahelgon och riktig gravsmycknings tid. då lär det bli mycket att stå i. fast roligt att ha fullt upp på jobbet.

igår var jag och simon och spelade badminton ute på arenan. det är jätteskoj med badminton! sen gick vi den korta slingan på 3 km.

nu faller alla löv! det är löv överallt och jag börjar undra vart alla ska ta vägen. de bara ramlar ner och stökar till det. och sen tar det jääätteeelång tid för dem att förmultna, speciellt eklöv. det har jag lärt mej nångång :)

image74
(fast jag har nog aldrig sett en björk med röda löv...)

fyrkantinga ögon...

nu har jag suttit vid datorn hur lääängeee som helst! börjar faktiskt kännas som att jag fått fyrkantinga ögon. det gör liksom ont i dom och jag blir alldeles snurrig när jag tittar på skärmen. låter inte så bra det här. kan jag ha blivit en datanörd? HAHA. neeej.

känner att det är hög tid att dra sej mot sängen. så godnatt! hej.

ny design!

nån som ser att jag förnyat utseendet på bloggen? inte så värst avancerade justeringar precis, men jag försöker lära mej. det är ganska svårt med alla koder som man fattar NOLL av. men jag bara testar att ändra lite saker och sen märker man vad som hände och då kan man ju göra lite som man vill :) skoj!

måste lära mej photshop också! har inte ens programmet. men jag vill! kan man ladda ner en sjysst version från nätet?  (gratis).


nyårsutstyrseln är fixad!

har nyss varit på veromodas CLUB kväll. fyndade en superfin klänning :)

image70image71
snyggast på nyårsfesten, SJÄLVKLART!

en sväng på stan...

FIKA PÅ TRE Gimage68

skoj att träffa det gamla gänget från förr! jag, madde och fian bokade in en fika idag, men när vi genade genom H&M så träffade vi på systrarna månsson, som gärna hakade på fikan. vi satte oss på gylles, tre g, nere vid parken. majoriteten beställde in varma mackor :) jag tog veggie och sen tsatsiki på det. GOTT GOTT! och såklart en chokladmuffins till efterrätt. ingen fika utan min älskade muffe.

vi pratade om det mesta runt fikabordet. jag kan inte ens minnas när vi träffades allihop på samma gång. kanske när madde tog studenten i våras. i vilket fall så är det väldigt längesen och det var jätteskoj att ses igen :)

det blev såklart en vända på stan också. vi hamnade mest på underklädsavdelningen och det blev ett himla liv i provrummen när alla stod och provade i varsitt provbås samtidigt. HAHA!!! det blev tillslut fynd för oss alla tror jag. FRESH!

ida och jag har bestämt att vi ska på veromodas clubkväll vid 19 idag. jag hittade en jättefin tubklänning som skulle vara väldigt passande till nyår. och eftersom det är halvapriset på en valfri vara ikväll så känns det extra lockande att köpa den idag. får väl se om jag hinner roffa åt mej den när portarna öpnnar. ida och jag ska nämligen hänga på låset en halvtimme innan.


? tråk...

och här sitter jag i soffan med täcket över mej, iklädd pyjamas och ser på ingenting på tv...

har egentligen inga direkta planer för dagen, mer än att jag ska träffa madde och sofie för att fika vid halv ett.

vad gör jag när jag är ledig?! känns som att jag alltid bara tvättar, städar och handlar... ganksa tråkiga lediga dagar faktiskt.

GODNATT

wish you were here...
image71

. . . miss you
. . . . . miss you
. . . . . . . miss you
. . . . . . . . miss you
miss you darling . . .




dagen som gått

IDAG HAR JAG GJORT MYCKET.

inatt sov jag hos simon, så jag åkte med honom hem imorse när han skulle in och jobba vid sju. väl hemma så var det bara att pallra sej ner i tvättstugan. sen gick jag faktiskt och la mej i en timme innan jag skulle ner och hämta tvätten igen.

vid tiotiden gick jag och anna ut på stan en runda. först till telenorbutiken. anna är faktiskt stamkund där :) så jag lämnade in min mobil som fick sej en smäll i malmö. man hör inte så bra i den länge. låter som att det är en mygga som hela tiden upprepar allt som jag och den i andra änden säger. väldigt jobbigt! men nu är den ivägskickad och blir förhoppningsvis som den ska igen. tills dess har jag fått en rosa lånetelefon. snyggt!

jag köpte inget på stan idag. eller jo, det gjorde jag visst. två par vantar! jag upptäckte att jag hade lite brist på fingervantar, så tyckte att jag behövde investera i det.

vid tolv kom linda och hämtade mej. då åkte vi ut till rosenholm för att plocka mossa. vi var rätt snygga faktiskt. mjukisbyxor, blommiga stövlar och fliströja var min outfit :)

efter skogen så lånade jag mamma och pappas bil för att åka ut och handla på maxi. behövde typ fylla på allt i skafferiet. handlade för nästan sexhundra kronor! det är inte billigt att leva på egen hand.

nu ska jag se på roomservice, sen top model sthlm och därefter fråga olle. kvällen är fullbokad!

åter på hemmaplan

NY VECKA IGEN

helgen i malmö var bra. första kvällen var vi på ikea och jag fick min efterlängtade svarta golvvas.

lördagen var bokad för shopping och vi spenderade många timmar på stan. mina fötter värkte helt otroligt mycket efter dessa sex timmar på gåggatan i malmö city. kvällen bjöd på god mat och sen fest hos min mosters kompis. kerstin somnade dock på soffan under festen, så jag och simon och de andra gick till KB själva. lite roligare att gå ut i en annan stad, fast jag känner ändå aldrig den där wow känslan över att gå ut.

innan hemresan på söndagen åkte vi till burlöv center och gick i ännu fler affärer. trodde nästan att simon skulle bryta ihop totalt... fast han bet ihop och hade gott mod hela helgen. fastän han fått stå ut med min pappas ständiga prat om allt och ingenting.

måste tillägga att min moster, kerstin, är typ världens slöaste på att göra sej iordning. när alla är färdiga för att gå så måste hon typ bara byta kläder, sen bara fixa håret, sen bara hitta en passande scarfs, och sen kanske byta från byxor till kjol eller sminka sig, eller sen dricka kaffe mitt i allt. hon är helt makalös! kan ju säga att alla var rätt irriterade ett tag...
image69

__________________________________________________________


just nu sitter jag i soffan och kollar på tv. jag har hur tråkigt som helst. typ såååååhääääääääär tråkigt!

vad kan man göra om kvällarna egentligen? nu är det ju alldeles mörkt och kallt ute, så ut vill man ju helst inte gå. inte ensam i alla fall... vad gör alla andra undrar jag då?!

hej så länge karlskrona!

MALMÖ MALMÖ MALMÖÖÖ!!!

nu har jag varit och hämtat min digitalkamera som varit på reparation och service i en månad... lagom timing att få tillbaks den precis innan malmöresan :)

tror att jag har fått med mej allt som behövs. kanske lite extra... väskan är alldeles för tung. fast vi kör ju med bilen ner denna gången, så man slipper ju kånka med väskan på ett tåg. och när man har bil så gör det ju inget om man packat ner lite för mycket :P

snart kommer väl mamma och pappa hit. då ska vi fixa resefikan. sen åker vi ut till lyckeby och hämtar simon :) han envisades om att jobba halva dagen, så därför vi åker så sent som efter tolv, närmre ett. kommer väl precis lagom till hem-från-jobbet-trafiken mellan lund och malmö. tar nog liiite extra tid just den biten.

vet inte riktigt vad som händer ikväll. pappa och simon kanske skulle på hockey. derby i malmö tydligen. kerstin, jag och mamma får väl ta en runda till ikea då. för dit vill ju ändå inte pappa eller simon. de blir nog glada att de slipper...

ha det bra i lilla karlskrona mina vänner!
för jag ska ha en skitbra helg i malmö!


 

image68

blondie?

NYKLIPPT - NYFÄRGAD
MALMÖ HÄR KOMMER VI!


nu har jag och mamma färgar håret :) eller jag har slingat mej med lite ljusare slingor. mamma har färgat hela håret i nån rödbrun färg, sen slingat rödare slingor i. hoppas det blir fint. slutresultatet får vi väl se imorgon.

imon bär det av mot malmö. jag, mamma, pappa och simon! wihoo! vi hälsar på moster kesrtin och sover hos Henne. hoppas på party, shopping, god mat och andra trevligheter.

nu ska jag packa inför resan. får väl se hur mycket det blir. men ska försöka snåla så mycket som möjligt med packningen... blir lätt för mycket enligt tidigare erfarenheter.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

9 MÅNADER - SOM EN BEBIS

ja, idag är det den 17:e oktober. jag och simon har alltså varit ihop i nio månader. lika lång tid som det tar för att fixa en unge. fast det är inget som finns med i planeringen för den närmaste framtiden... lär ju dröja några år hoppas jag.

image65

POPCUPEN

VEM/VILKA RÖSTAR DU PÅ? DENNA VECKA STÅR DET MELLAN KENT OCH SAHARA HOTNIGHTS.

image63

vad valde jag? jag som varit ett kent-fan och fortfarande gillar sahara hotnights. valet var faktiskt inte så svårt. tycker ärligt talat att kent har tappat gnistan. i denna duellen är det uppenbart att  sahara hotnights vinner. coola snygga tjejer som gör bra musik. bättre än förr, bättre än någonsin!




RÖSTA DU OCKSÅ! :)
http://sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/artikel.asp?ProgramID=2785&Artikel=1538814

nytt hår

JAG HAR VARIT OCH KLIPPT MEJ!!!

oj oj oj! nu har jag tagit det vågade steget och gått till frisören! jag har blivit av med min gamla look och fått en frisyr, för första gången en riktigt frisyr. mitt långa tråkiga hår är så gott som helt borta. nu är det väääldigt uppklippt och uttunnat. jag har till och med en kort sidlugg! det känns väldigt ovant får jag erkänna. men hoppas att det blir bra när det lagt sej till rätta.



image62

digitaltvövergången

jahapp. idag var det slutet för det analoga tv-nätet. klockan 9.45 imorse stängdes det av här i blekinge.

den första tiden kunde jag inte se på ettan tvåan eller fyran. men nu funkar allt precis som vanligt. man märker ju ingen direkt skillnad precis...

halvsjuk

SNOR OCH SLEM

nu har jag blivit förkyld igen. har ont i halsen och öronen... drygt! känns typ som jag ett ton snor i hjärnan och halsen.

igår fyllde lilla söta hilda 3 år :) GRATTIS!

jag funderar på att gå och klippa mej idag. men hur? har alltid så svårt... nu har ju permanenten från förra året så gott som försvunnit. behöver klippa bort de slitna halvlockiga topparna.  jag har varit hos frisören typ 3 ggr i hela mitt liv. nu lät det som att jag aldríg klipper mej, men så är det inte. mamma brukar fixa det hemma. tycker det funkar bra. blir ju betydligt billigare än att gå till frisören. helt gratis faktiskt :) men nu vill jag göra nåt lite ovanligare. har ju haft samma frisyr hur länge som helst. nästan i alla fall... tips för förnyelse?

image61

in reality

JUST NU:image60

hemma efter jobbet...

måste ta tag i gårdagens diskberg. vill inte!

blir hämtad av chefen vid fem. då bär det av till firmamest hos chef nr. 2. ser fram mot den goda maten!

vad ska jag ha på mej? köpte nya skor igår, så blir ett lätt val för fötterna. kanske mina nyaste jeans? och sen då?känns alltid som att garderoben är för tom...

hej så länge!

fredags kväll

BLÅSIGT VÄRRE. OCH ALLA LÖVEN ÄR BORTA...

nu är jag ensam igen... simon har just åkt hem. tråkigt att han inte kan sova här nu när han har opererat sig. det blir för mycket plats över till mig i sängen. hatar att ligga där ensam...

jag körde och hämtade simon idag så vi kunde vara lite hemma hos mig. vi har ätit tacos, kollat på "GANGSTER" med mikael persbrandt, ätit alldeles för mycket godis och myst lite.

imorgon är ledigheten slut, då är det dags för jobb igen. jag jobbar lördag söndag. imon blir det även firmafest. var väldigt längesen sist, så ska bli skoj.

image59

godnatt!

sjukhus

LÄSKIGT MED SLANGAR OCH NÅLAR OCH GRÖNA ROCKAR.

idag har jag varit i karlshamn. simon skulle operera sig, så jag och mia följde med. vi var där strax efter elva, eftersom simon fått tid halv tolv. operation och sövning och uppvakning beräknades ta mellan två till tre timmar, så mia och jag tog oss en vända i karlshamn city. ingen stor stad precis. vi åt bakadpotatis och spanade i lite affärer.

när vi kom tillbaks trodde vi att simon skulle vara halvfärdig. men det visade sig att han inte ens hade fått komma in till operation. han höll på att sövas vid tvåtiden.. så vi satte oss ner i väntrumet och väntade...

strax efter tre hörde vi liv i korridoren. -hallå morsan! det var simon som kom inrullandes i sin säng. han verkade helt borta, typ hög. de skickade in honom i uppvakningsrummet..

vi satte oss i väntrummet igen och väntade i typ 40 minuter till. sen fick vi komma in och se honom! åhh, det såg så läskigt ut när han låg där i sjukhussängen med slangar och nålar. han såg så hjälplös och sjuk ut. fast det var han ju inte, egentligen. jag blev lite rädd...

han hade rätt roliga kläder på sej. jättefula sjukhusstrumpor, konstiga kalsonger och en stor sladdrig tröja som var öppen i ryggen. operationen gick bra. fast blir nog lite jobbigt med det där såret och stygnen...

efter fem fick vi gå. så simon fick ta på sej sina vanliga kläder och såg lite mer normal ut. min vanliga simon liksom. vi åkte direkt till mcdonalds. han var jättehunhrig eftersom han inte fått äta sedan kvällen innan. fast jag hatar mcdonalds så jag åt inget...

jag älskar honom :) du och jag simon.

SHREK THE THIRD

SÖNDAG IGEN...

idag har jag jag varit och fikat med mina gamla vänner från vägvisaren... alla i vårt "cykelgäng", utom jens som hade annat för sej. kul att träffa dem. vi konstaterade att vi inte träffats allihop på en gång, sedan nån gång i april då vi fikade på greven. extra kul att träffa dem idag! vi är alla så olika, men har så kul ihop :) rätt sjuk humor faktiskt. alla samtalsämnen spårar ut i totalt osannolika fantasier.

efter fikan hängde jonna och mikael med hem till mej. vi kollade på shrek 3. måste säga att jag blev liiite besviken. ettan  var ju helgrym, tvåan var bra, men trean, den var bara hyfsad. kunde nog varit utan den faktiskt. fast nu har jag ju sett den i alla fall.

image55

1 ÅR

KÖRKORT I 1 ÅR!!!

igår var det den 6:e oktober och jag har haft mitt körkort i ett helt år! då är det bara ett år kvar av prövotiden. fast det ska nog gå bra, jag som är så skötsam i trafiken. :)

igår var jag och simon ute på aspö. jag och mamma plockade en massa kantareller. de var hur stora som helst! sen åt vi god middag och en massa annat gott. vi konstaterade att jag och simon inte varit där ute tillsammans sedan min morfar fyllde år, och det var i juli. ganska längesen.

fredag?

DÅ VAR DET FREDAG IGEN DÅ...


idag har det varit kul på jobbet. full fart och mycket att göra. det är så det ska vara :) fint väder och glada kunder (för det mesta i alla fall), en bra dag!

efter jobbet träffade jag anna. vi gick en runda och sen gjorde vi hemlagad kebab hos mej. gott gott!

nu sitter jag här igen, ensam i min soffa med datorn i knät. jag har såå tråkigt! funderar på att gå och lägga mej, i brist på bättre alternativ...

image54








KANELBULLAR!

IDAG ÄR DET KANELBULLENS DAG! 4:E OKTOBER.

jag hoppas det är fler än jag som proppat i sej kanelbullar idag! hur många har jag ätit? hm, en på jobbet, en hos simons bror och tre av mina egna hembakta :) GOTT!!!

image52

minnesceremonin

såg att man kunde se ett klipp, från minnesceremonin för de som omkomm i helikopteroclyckan, på sydnytts hemsida. lägger in en länk så kan ni kolla om ni vill. blomsterkiosken har gjort alla vackra blomsterarbeten. (av det man kan se i klippet så har jag gjort kransarna som bärs ut efter kistorna från kyrkan...)

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=927558

image50

balkongfint

FINT VÄDER IDAG :)

idag har jag varit ledig. på förmiddagen var jag ute och gick en runda med linda och liisa. sen gick vi upp till våra vänner på lindohfs och fikade med frallor och mina hembakta muffins :)

när jag kom hem var jag så trött så jag somnade på soffan... skönt! sen var det bara att ta fram dammsugaren och gå igenom alla rummen... det behövdes verkligen! men nu är det fräscht och fint igen :)

efter fyra kom pappa och mamma hit. pappa hjälpte mej att sätta upp min balkonglåda som stått på en stol hela sommaren. nu är den uppsatt och omplanterad för hösten och vintern. min balkong är faktiskt den finaste av allas i det här huset. inte för att den är något speciellt egentligen, men det är liksom ingen annan som bryr sej verkar det som. tråkigt tycker jag. om man inte har nån trädgård får man ju anstränga sig lite i alla fall och göra lite mysigt på balkongen.



 

VÅFFLOR!

VÅFFLOR KAN MYCKET VÄL VARA BLAND DET ABSOLUT GODASTE SOM FINNS!

simon och jag har just käkat våfflot :) vi har varit kockar. det är så väldigt gott! med glass och sylt på! muuums!!! tror jag kan äta hur många som helst!

image47

RSS 2.0