städdag

idag har jag haft riktigt julstädning! jag började dagen med tvättsugan, kl 07.00. sen diskade jag, dammsugade, torkade golven, sorterade papper och skräp, putsade fönstrena, gjorde en dörrkrans och dammade alla hyllor. allt för att göra det fint inför advent till helgen. nu är till och med några tomtar uppe :) börjar få det riktigt julfint i mitt lilla hem nu!

och så har jag varit ute på slottsbacken och amiralen en runda också. skulle försöka hitta en utomhusslinga med 20 lamor, fast det verkar hopplöst. fick köpa en med 40 istället.

har gått lite på stan också... fast inget speciellt inhandlat egentligen.

får lägga in lite bilder på mina fina skapelser till helgen,  då det är första advent. då ska ju allt tändas! så mysigt!!!

imorgon blir det jobb igen. (och 13 dagar framöver, utan ledighet i mellan...) pappa kommer och hämtar mej efter jobbet, sen ska vi käka kebab, sen åka till kallinge och kolla hockey :)

vinterfint

LEDIG IDAG.

för tillfället så sitter jag vid datorn hemma på aspö. eller är det egentligen hemma? lite konstigt att definiera vilket som är hemma numera. jag har ju ändå egen lägenhet och jag bor ju faktiskt där. men jag har ju bott här på aspö så väldigt lån tid. det är lite konstigt det där med vad som är hemma.

idag har jag julfixat lite i min lägenhet :) det blir superfint! jag har gjort ljusfat med mossa, hyacinter, tasetter och jukulor. åhh det blir så bra! tänkte jag skulle lägga upp lite  bilder på vad jag pysslat med idag. men det får bli imorgon, är ju ledig då också :)

nu ska jag upp och hälsa på farmor och farfar! kolla om deras resväska kan va nåt när man ska på långresa.


söndag kväll.

kom precis hem från hockeyn. khk mot värnamo. rätt bra match. jag är inte så insatt, men det är kul att göra något. skönt att ha lite sällskap och folk runtomkring sej.

nu sitter jag ensam i soffan med alla mina ljus tända och kollar på ingenting på tv. fast jag sitter i och för sej med datorn samtidigt.

image95imorgon är jag ledig. har ju jobbat helgen nu, så ska bli skönt att få vara lite ledig. med tanke på att jag kommer jobba i stort sett varje dag i december så får man passa på att njuta av ledigheten nu innan det drar igång. jag ska ju jobba i båda blomsteraffärerna under december, så det blir ju en del. fast det gör ju inget nu när jag är ensam, bara skönt o slippa sitta hemma.

nästa helg är det ju första advent. då ska julbelysningen upp och mysnivån ska va på topp :) tänkte att jag skulle fixa lite jul/advents fint här hemma nu på mina lediga dagar. jag har ju lite projekt som måste färdigställas. skoj :)

the HEARTBREAK KID

har spenderat min lördagskväll tillsammans med jessica, bicka och robin. vi är som en enda stor familj, vi som tillhör blomsterkiosken (på ett eller annat sätt). visst är vi? :)

vi gick på bio! väldigt underhållande faktiskt. kul! sjuk film. det var längesen jag var på bio. jag vill se saw IV också! bara för att man måste se alla om man har börjat. jag tycker att de är rätt spännande, och läskiga!

nu ska jag krypa ner. ENSAM! godnatt och sov gott... (inte).


tusen bitar, och lite till

om nån inte skulle ha förstått, så är jag numera ENSAM. jag orkar inte berätta allt för alla 100 000 gånger. jag säger det en gång och vill inte prata om det igen. det är inte simon och jag längre. tyvärr... PUNKT.

mitt liv känns upp och ner. jag är ensam. jag är jätteensam! det känns så konstigt. allt är så ovant. det var så längesen som jag kände mej såhär liten och ensam. jag minns inte ens hur det är att vara "singel". jag ville inte veta heller... men jag har inget val. nu är det ju som det är. hur gör man? vad gör man? VAD SKA JAG GÖRA?!

jag känner mej till och med ensam när jag är med mina vänner. jag är tom inuti. fastän jag egentligen inte är ensam så känns det ensamt. jag har ju ingen att älska och ingen att älskas av... det är fruktansvärt. jag är så vilsen... jag vill ju ha dej där bredvid mej i sängen på kvällen. jag vill att du ska ligga där när jag vaknar. äsch, det kommer aldrig hända igen. deprimerande.

just nu känns det som att jag kommer få sitta ensam resten av mitt liv. jag kommer sitta där ensam och övergiven i soffan med ett vinglas i handen när jag är 45... utan familj, utan barn, utan nån som älskar mej. det är precis så det känns!

jag har blivit bortkastad av den jag älskar. den som älskar mej. det är det jag inte kan förstå. hur kan man kasta bort något man vill ha? jag förstår fortfarande inte... allt är så himla konstigt! allt är så väldigt fel... FEL FEL FEL!

tänker bara på vad som kan vara orsaken. det finns ju ingen rimlig anledning. du bara säger emot dej själv. är jag ful? är jag dålig? är jag tråkig? är jag ... är jag ... är jag ... jag måste få hitta något fel! låt mej få en anledning.

jag kan inte tro att det är sant. jag vägrar att tro på det. det är inte rätt. allt har varit så bra. alltid! och sen bara poff, borta... utan att försöka, utan att hoppas, utan att vilja. snälla, säga bara att du inte älskar mej, det hade varit så mycket enklare att acceptera...

image94

nedräkning...

idag är det exakt 1 månad tills jag fyller 20 år. vilket också betyder att det imorgon är exakt 1 månad till julafton :)

ledig.

idag är jag hemma på ön. har sovit över.

så planen för idag är att gå ut i skogen och plocka mossa och annat fint.

tack och hej!

-2

idag är det den 17:e november, vilket betyder att det är 10 månader...

HATAR ATT TÄNKA PÅ DET!





image93





snart får jag paddla mig fram genom den sjö jag bildat...

bokat och klart

den 19 januari, kl 08.10, åker jag från köpenhamn till sydney. (mellanlandningar i london och hong-kong).

kommer tillbaka till sommaren i sverige den 17 juli, 12.55 i köpenhamn.

0

vet inte vad jag ska säga, vet inte vad jag ska göra...  vad vet jag egentligen?!

jag vill inte ha det såhär!

JAG HATAR DET!

jag är på noll.

finns så mycket jag skulle kunna skriva. skulle förmodligen bli en lång bok... men jag vill inte. jag vill inte ha några låtsassympatier. jag vill bara bara gå tillbaka...

min värld har gått under...

... och jag får uppleva det värsta jag kunde tänka mej i mitt liv.image93

jag har aldrig nånsing kännt mej så liten och obetydelsefull som nu...

NYA marabou nonstop

mja, den funkar. var ganska skeptisk till en början, men den är faktiskt riktigt god. en spännande blandning som känns lite konstig, men man vänjer sej och efter några bitar är den inte alls så dum. choklad är ju alltid gott :)

image95
(svårt att låta bli att inte äta upp hela... alltid samma problem. chokladgalen?)

1 steg närmre

passet har anlänt! ser verkligen jättesnygg ut, jag lovar.... jag har varit på baken och beställt ett visa-kort som funkar öööverallt. försäkringskassan var stängt... jag och ida har pratat igenom allt vad det gäller resan, nu är vi redo! :) imorgon ska vi boka flygbiljetterna, då finns ingen återvändo.

nu när vi fått passen, så är det bara flyget som måste bokas, därefter kan vi ordna resten. viktigast är ju vårt working holiday visa. prio ett på listan nu, efter flyget alltså.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

förmiddagen spenderades tillsammans med lina, i rödeby. hon bjöd på frukosfika och kakor. gottgott! kollade på helkonstiga program på tv. galna amerikaner som tjurar på varandra över kärleksaffärer, sen blir det tillslut fight av det. sen gick vi en runda runt rödeby och hälsade på i blomsteraffären där hon jobbar.

det är så kallt ute så man får en chock varje gång man sticker ut näsan genom dörren... eller nästan i alla fall. för det har ju blivit kallt bara sådär helt plöttsligt. härom veckan var det ju 10 grader + och nu runt 0... konstigt och dumt. vi kan väl vänta lite med kylan och snön? det hade vatt bättre...

jag ser det snöar!

NU SNÖAR DET I KARLSKRONA.

snön bara yr, men ingenting lägger sig för att stanna. på jobbet är det heldött, vi har julskyltat med tomtar, ljuslingor och låtsasgranris.

egentligen tycker jag att det känns lite för tidigt med snö. snöa kan det göra i december. fast man får ju aldrig som man vill vad det gäller vädret. hur många gånger har man inte önskat att det blir en vit jul?! still waiting...

image92

11 dagar in i november

i söndgas var det farsdag. fedagen och lördagen har bestått av mycket jobb, stress och förberedelser.

efter att jag slutat jobbet i lördags eftermidag så åkte jag och simon upp till nyrbo för att hälsa på hans syster bonnie och hennes familj. det bjöds på god mat och mycket godsaker. simons systerdotter maja var överlycklig över att vi Ä N T L I G E N kom upp och hälsade på. jag fick agera "lektant", maja och jag har pärlat, ritat, tittat på pippi långstrum, åkt sparkcykel och gungat m.m.

på söndagen, då det också var farsdag, så gick vi på årets första julmarknad i nybro. det luktade glögg, serverades risgrynsgröt och skinkmacka, tomten var framme och kylan hade krypit sig fram under natten. måste säga att det kändes ganska konstigt att vara på julmarknad, men rätt mysigt ändå. jag tycker egentligen att det är alldeles för tidigt att dra igång med julen...

image85
(vi gungade betydligt fortare än vad det ser ut som på bilden...)


       
 
image86

(för att det bara är så, vi två helt enkelt)

AUSTRALIEN

surprise surprise!image84

i början av januari åker jag till SYDNEY, australien! har fått äran till den stora chansen att jobba som florist på ett företag där i 6 månader.

orkar inte dra storyn om hur jag fick förfrågan och hur jobbet blev mitt. nån annan gång kanske... inte.

inte långt kvar, bara två månader. snart bär det av!

och jag som aldrig har flygit flygplan!!! det tar ett och ett halvt dygn att åka till sydney. det är rätt länge. sen har jag ju aldrig varit i nån större stad än göteborg, eller berlin har jag ju i och för sej varit i också, och i köpenhamn. men sydney är ju MONSTERSTORT! helt galet. tänk att lilla jag ska åka till AUSTRALIEN! wohooo!

jag åker faktiskt inte riktigt helt själv. en tjej från tredje året på floristprogrammet ska åka dit och göra sin praktik. egentligen med start i februari, fast hon har visst fått tillstånd av skolan att åka ner tidigare med mej. kan ju vara rätt skönt att ha nån lika oerfaren flygare vid sin sida :) fast hon stannar bara i 11 veckor.

tänk hur bra jag kommer bli på engelska! och hur brun jag kommer bli! just nu är det vår i australien, bara 25-30 grader. tänk vilken sommar det kommer vara när vi kommer! nästan smältvarning. sen kommer man ju lagom hem till den svenska sommaren. rätt sjysst bränna att flasha med då. vänta ni bara! :)

jag ska klappa kängurur och titta på koalor och hålla mej borta från dingos och kanske lära mej surfa och snorkla bland korallreven, kanske ser jag en haj? jag ska göra en väldig massa spännande saker! :)

LÄNGTAR!!!

image83
(en liten del av den "lilla" staden sydney)

last weekend.

nu var det vääääldigt längesen jag skrev här. har haft mycket att stå i och mycket som hänt. kan ju berätta lite kort om en bra helg.

LÖRDAG
i lördags hade jag och några kompisar lite fest hemma hos mej. det var jag, jonna, jonnas bror simon, jens, mikael och så anna en liten stund. det vi har gemensamt allihopa är vår tid på vägvisaren... jens och jag lagade jättegod pizza :) jag har nog aldrig varit och handlat så länge som vi var på cityhallen. fast det var skoj :) pizzan var uppskattad av alla, utom mikael för han kunde inte smaka, han var allerigisk (och hade ätit hemma redan). kvällen bjöd på trevligt prat, ölspel, twister och utgång med lite halloweentema. jag är faktiskt KUNG på twister! det är en sak som är riktigt säker (nej, jag är ingen akrobat). blev mycket chips och dip. jens fick ont o magen och var lite halvpigg hela kvällen, synd och tråkigt. vi gick i alla fall ut allihopa och hade jätteskoj! vi höll mest till på playbar eftersom vi inte kom in på nivå nu när dom höjt åldersgränsen. drygt... fast jag hade i alla fall hur kul som helst! roliagare än på länge! TACK mina vänner!

SÖNDAG
tvättstugan kl. 07.00. hur pigg är man efter tre timmars sömn?! gick och la mej och somnade typ vid fyra kvällen innan. inget att rekomendera. fast diciplinerad som är, så samlade jag ihop tvätten och begav mej ner i tvättstugan.

på kvällen var det dags för firmafest. den årliga alla-helgona-middagen som alltid infinner sig på en söndag. det bjöds på trerätters och mycket hårda skämt. alla mina jobbarkompisar är heljsuka, faktiskt. simon och jag höll oss nyktra, rätt trötta efter föregående kvälls festande. det blev dock inte så sent för vår del, och vi somnade som stockar när vi kom hem till sängen. SKÖNT! fast mindre kul att pallra sej upp för att jobba dagen efter...


det var nog det mesta om min helg. intressant va?

kvällsunderhållning

EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO EGO

image81
fick bli en svartvit kväll...
       
och vem kryper inte upp med knäna under hakan i soffan?
image82
ganska trött efter en lååång dag...
godnatt! puss och kram.

RSS 2.0